Poziv iranskim investitorima

13:03 10. 10. 2023. FoNet

BEOGRAD - Ministar privrede Slobodan Cvetković danas je, na sastanku sa ambasadorom Irana u Beogradu Rašidom Hasan Pur Baeiom, pozvao iranske investitore da razmotre mogućnosti i podsticaje koje Srbija pruža za ulaganja, podsećajući da je jedan od prioriteta resora koji vodi povećanje investicija.

Cvetković je istakao da Srbija i Iran imaju tradicionalno dobre bilateralne odnose, ali da postoji veliki potencijali za dalji razvoj privredne saradnje, navodi se u saopštenju Ministarstva privrede.

"Oblasti u kojima vidimo mogućnost za uspostvaljanje i unapređenje saradnje su poljoprivreda, prehrambena industrija i automobilska industrija", istakao je Cvetković.

Ambasador Rašid Hasan Pur Baei se složio da visok nivo političke saradnje treba iskoristiti za unapređenje ekonomskih odnosa.

On je ukazao da se kontakti između privrednika dve zemlje intenziviraju, da se trgovinska razmena dinamično povećava pre svega u oblasti poljoprivrede, ali da ima dosta mogućnosti da se proširi i na druge oblasti.

Share: