Inovativna domaća preduzeća

15:48 28. 12. 2023. FoNet | Leposava Čolić

BEOGRAD - Centar za digitalnu transformaciju (CDT) Privredne komore Srbije radiće sa Ministarstvom privrede na snažnijem povezivanju inovativne i tradicionalne privrede da bi se povećao broj inovativnih domaćih preduzeća, a Srbija potencijalno, do kraja 2024. dobila prvu tehnološku kompaniju „jednoroga“, izjavio je danas direktor CDT Predrag Nikolić.

„U partnerstvu sa Ministarstvom privrede proširićemo svoj delokrug delatnosti jer postoji manjak interakcije između inovativne i tradicionalne privrede, koji ćemo kroz CDT pokušati da unapredimo i ojačamo, a kako bi broj inovativnih srpskih preduzeća porastao i na kraju, možda već i sledeće godine, imali prvog ‘jednoroga’ u Srbiji", rekao je Nikolić nakon obilaska novootvorenog Inovacionog haba CDT sa ministrom privrede Slobodanom Cvetkovićem, navodi se u saopštenju PKS.

Delegaciji Ministarstva privrede danas su prezentovani izazovi koje digitalna transformacija nosi sa sobom, ali i prikazani rezultati koje je CDT ostvario u proteklih pet godina. (kraj) mjj/lč/dj

Ceo tekst dostupan je korisnicma FoNetovog servisa vesti.

Share: