Simbol prijateljstva

23:50 02. 03. 2024. FoNet

BOR - Srbija i Kina su izgradile uzajamno poverenje i kredibilitet, a saradnja dve zemlje zasnovana je na dubokom i snažnom prijateljstvu i zato verujem da imamo potencijala za još jaču povezanost, izjavio je danas u Boru ambasador Kine Li Ming i ocenio da su kompanije "Srbija Ziđin Majning i Srbija Ziđin Koper su primeri za to, na najvišem nivou”.

On je posetio Ziđinove kompanije i "izrazio veliko zadovoljstvo i ponos zbog načina na koji obe kompanije posluju u Srbiji, doprinoseći značajno ekonomskom i društvenom razvoju, uz primenu najviših standarda u modernom rudarstvu, u koJem je Kina neprikosnoveni lider".

Prema njegovim rečima, “Srbija Ziđin Majning i Srbija Ziđin Koper su liderske kompanije, koje daju značajan doprinos ekonomskom i društvenom razvoju Republike Srbije i predstavljaju važan projekat u okviru saradnje naše dve zemlje".

Kako je saopšteno, ambasador Li Ming je veoma srećan što je proizvodnja stabilna i jaka i ohrabruje kompanije da još više doprinose bilateralnim odnosima dve zemlje i tesno sarađuju sa srpskim kolegama za dobrobit lokalne zajednice.

"Impresioniran sam svime što sam danas video. Ziđin, kao svetski poznata korporacija, igra pozitivnu i važnu ulogu u obezbeđivanju velikog broja radnih mesta, kako kroz zapošljavanje, tako i kroz podršku i saradnju sa domaćim preduzećima", istakao je Li Ming.

Njemu je veoma drago što vidi da su "srpski i kineski zaposleni zadovoljni i nasmejani, da grade dobre, prijateljske odnose i konstantno uče kroz rad".

Ističući da je Ziđin simbol velikog i jakog prijateljstva Kine i Srbije, on je izrazio nadu da će u narednim godinama biti još više zajedničkih projekata i najavio da će se i ambasada potruditi da doprinese daljem unapređenju saradnje sa Republikom Srbijom.

On je zaposlenima i rukovodstvu obe kompanije poželeo mnogo sreće u godini Zmaja i nova dostignuća i podvige.

Prema saopštenju, Li Ming je izjavio da je "Srbija herojska zemlja i da je počastvovan što je na mestu ambasadora u našoj zemlji, napominjući da su brojne generacije u prošlosti, pa i njegovi roditelji, znali za Jugoslaviju i Srbiju". (kraj) def

Share: