Za projekte 2,6 milijardi

11:12 24. 01. 2024. FoNet | Leposava Čolić

NOVI SAD - Uprava za kapitalna ulaganja AP Vojvodine objavila je danas četiri nova javna konkursa za finansiranje i sufinansiranje projekata u oblasti saobraćajne infrastrukture, vodosnabdevanja i zaštite voda, lokalnog i regionalnog ekonomskog razvoja, kao i razvoja sporta, za koje je obezbeđeno ukupno 2,6 milijardi dinara.

Za podršku lokalnim samoupravama na teritoriji AP Vojvodine u realizaciji projekata koji doprinose razvoju i unapređenju saobraćajne infrastrukture obezbeđeno je 792 miliona dinara, navodi se u saopštenju Uprave.

Realizacijom projekata koji se odnose na izgradnju novih i rekonstrukciju postojećih javnih puteva, uključujući i biciklističke staze, poboljšava se bezbednost svih učesnika u saobraćaju, sigurnije odvijanje saobraćaja, ali se doprinosi i boljoj lokalnoj i regionalnoj povezanosti.

Uprava za kapitalna ulaganja obezbedila je 761 milion dinara za podršku realizaciji projekata koje su lokalne samouprave pripremile u oblasti lokalnog i regionalnog ekonomskog razvoja, koji doprinose stvaranju povoljnih uslova za poslovanje, rast i razvoj malih i srednjih preduzeća, unapređenju turističkih potencijala, kao i povećanju zaposlenosti u Vojvodini. (kraj) mjj/lč/bdr

Share: