Privreda ispred politike

18:42 09. 04. 2024. FoNet | Ivana Šanjević

BERLIN - Predsednici Privredne komore Srbije i Privredne komore Kosova Marko Čadež i Ljuljzim Rafuna razgovarali su danas u Berlinu sa specijalnim izaslanikom nemačke vlade za Zapadni Balkan Manuelom Saracinom o prevazilaženju izazova i prepreka sa kojima se suočavaju privrednici u regionu.

Čadež je istakao da je sa Rafunom došao da zamoli i nemačku vladu da počne aktivnije da radi sa donosiocima odluka na Zapadnom Balkanu, da oživi Berlinski proces i pomogne da se ubrza uključivanje regiona u jedinstveno evropsko ekonomsko tržište.

Ostalo je dosta otvorenih pitanja i nerešenih problema, kao što je neobjašnjiva zabrana prometa robe iz Srbije na Kosovo. Za taj potez Prištine ni u Berlinu nemaju razumevanja, ali se stvari ne rešavaju, ukazao je Čadež, saopštila je PKS.

Čadež je dodao da je s predsednikom Privredne komore Kosova pokušava da na sve moguće načine motiviše političare i donosioce odluka u vodećim zemljama da je veoma važno, ne samo za Prištinu i Beograd, već i za evropsku ekonomiju da se traže rešenja. (kraj) vem/ivt/bdr

Share: