Godinu dana od pogubne odluke

09:22 14. 06. 2024. FoNet | Vesna Milosavljević

BEOGRAD - Ministar trgovine Srbije Tomislav Momirović izjavio je danas, povodom godinu dana od zabrane trgovine srpskom robom na Kosovu, da je ta "pogubna politička odluka" dovela do gubitka poslova, kidanja decenijskih poslovnih veza između Srba i Albanaca, kao i gubitaka stotina miliona evra poslovnih prihoda.

"Strašno je da mi danas u 21. veku svedočimo da u Evropi izgrađenoj na temeljima zajedničkog tržišta i slobodnog protoka roba i usluga postoji režim koji je zabranio da ljudi trguju i da privrede napreduju", naveo je Momirović, saopštilo je Ministarstvo trgovine.

Momirović je naveo da je u proteklih godinu dana poslao po četiri pisma svim ministrima trgovine zemalja članica Evropske unije, kao i kolegama ministrima trgovine Sjedinjenih Američkih Država, Ujedinjenog Kraljevstva i Kanade, u kojima ih je upozorio na pogubnost politike koja ograničava promet roba, ekonomsku saradnju i ekonomski razvoj. Takođe, upozorio je koliko takva politika ima pogubne političke, ali i ekonomske posledice po region. (kraj) vem/bdr

Share: