Više stanovnika i zaposlenih

19:50 19. 09. 2024. | Velimir Ilić

STARA PAZOVA - Opština Stara Pazova ima stalni trend rasta broja stanovnika i zaposlenih, stopa nezaposlenosti manja je od tri odsto, prosečna plata u junu bila je 88.500 dinara, a robna razmena na godišnjem novu dostiže oko 1,6 milijardi evra, rečeno je danas na konferenciji za novinare povodomm predstojećeg Regionalnog sajma privrede.

Ovogodišnji 17. Regionalni sajam privrede, koji će biti održan u prostoru Kompleksa sportsko-rekreativnih bazena u Novoj Pazovi 26. i 27. septembra, organizuju Opština Stara Pazova i Regionalna privredna komora Sremskog okruga uz podršku Razvojnog fonda Vojvodine, a domaćin Sajma je porodična kompanija Stamevski - Moj slatkiš, saopštili su organizatori.

Predsednik opštine Stara Pazova Đorđe Radinović poručio je da ta loklana zajednica, jedna od najuspešnijih u Srbiji, ostaje "posvećena razvoju privrede" što je ilustrovao podatkom da je 2013. godine u stalnom radnom odnosu na području opštine bilo zaposleno oko 9.500 ljudi, a ove godine ih je više od 30.000. (kraj) vip/bdr

Share: