Masovna legalizacija prioritet

13:18 22. 10. 2024. FoNet | Vesna Milosavljević

BEOGRAD - Digitalizacija postupka i masovna legalizacija objekata, podsticanje zelene tranzicije kroz racionalniju potrošnju energije i širu proizvodnju iz obnovljivih izvora i uvođenje sistema eProstor za prostorne i urbanističke planove, ključni su prioriteti koje su izglasali članovi Saveza za imovinu i investicije na konstitutivnoj sednici u NALED-u.

Savez će se u naredne dve godine, uz novo rukovodstvo, zalagati i za brži upis nepokretnosti po zahtevima koji se ne rešavaju zbog nedostataka u dokumentaciji, digitalizaciju rada sudova kroz uvođenje elektronske komunikacije svih učesnika u postupcima, primenu eAukcija u postupcima raspolaganja imovinom poput stečaja i otuđenja javne svojine i rešavanje sporova koji se više od 20 godina vode nad poljoprivrednim zemljištem između zadruga i kompanija koje su to zemljište kupile, saopštila je danas Nacionalna alijansa za lokalni ekonomski razvoj (NALED).

"Kad pogledamo ove prioritete imamo i te kako na čemu da radimo da bi Srbija bila još bolje mesto za investiranje", rekao je novi predsednik Saveza za imovinu i investicije Marko Jović iz kompanije A1. (kraj) vem/mk

Share: