Izložba Inteligencija IQ

12:49 02. 09. 2020. FoNet | mmmm

BEOGRAD - U Kulturnom centru Magacin otvorena je izložba Inteligencija IO koja predstavlja multidisciplinarne radove nastale na raskršću nauke i umetnosti.

U utorak, 1. septembra, otvorena je izložba Inteligencija IO u okviru tradicionalne manifestacije art+science Centra za promociju nauke.

Publici su na ovoj izložbi predstavljeni radovi domaćih umetnika i transdiciplinarnih projektnih timova koji se bave raznovrsnim temama unutar širokog spektra veštačke inteligencije. Posetioci mogu da vide izložena dela u Kulturnom centru Magacin, Kraljevića Marka 4-8, do 14. septembra. Izložbu prati raznovrstan prateći program koji će se realizovati i u fizičkom i u virtuelnom prostoru.

Centralno mesto na izložbi pripada pobedničkom radu nacionalne art+science AI Lab selekcije. Kroz projekat Digitalna molitva, mlada umetnica Kristina Tica uspostavlja vezu između kanonske strukture pravoslavne ikone i slike koja je veštački generisana pomoću računarskog programa. Naučni mentor projekta je dr Miloš Milovanović, sa Matematičkog instituta Srpske akademije nauka i umetnosti. 

Međunarodni karakter programa ovaj put se ostvaruje kroz zajedničke programe sa dve prestižne, partnerske manifestacije. Tokom trajanja izložbe u Beogradu, Centar predstavlja i posebne selekcije u okviru konferencije ESOF u Trstu (izložba Both Ways  u saradnji sa kustoskinjom dr Majom Ćirić) i Festivala Ars elektronika u Lincu (virtuelni program Ars Electronica Garden Belgrade).

Magacin je otvoren za publiku svakog dana od 12 do 21 časa, a svi detalji pratećeg programa mogu se naći na stranici: artandscience.rs

Share: