Filmu "Otac" Zlatna vrata Pule

14:49 04. 09. 2020. FoNet | Dejan Jeremić

BEOGRAD - Film "Tereza37" Danila Šerbedžije dobitnik je velike Zlatne Arene za najbolji film na 67. Pulskom filmskom festivalu dok je nagrada publike Zlatna vrata Pule pripala filmu "Otac" Srdana Golubovića. Prvi put u istoriji Pulskog festivala nagrada publike dobila je ocenu 5.

Filmu "Tereza37" produkcijske kuće Focus media producentkinje Irene Marković pripalo je još pet Zlatnih Arena: za režiju Danilu Šerbedžiji, za scenarij Lani Barić, za najbolju sporednu žensku ulogu Ivani Roščić za ulogu Renate u filmu, za montažu Dubravki Turić i Snježani Gorup za masku.

U konkurenciji manjinskih hrvatskih koprodukcija Zlatna Arena za najbolji film dodeljena je filmu "Agina kuća" rediteljke Lendite Zequiraj, za režiju Metodu Pevecu za film "Ja sam Frenk", a za glumačko ostvarenje Goranu Bogdanu za ulogu Nikole u filmu "Otac" Srdana Golubovića.

Tri Zlatne Arene na ovogodišnjem Pulskom filmskom festivalu osvojio je film "Ribanje i ribarsko prigovaranje" reditelja Milana Trenca, Zlatnu Arenu za najbolju mušku glavnu ulogu Radetu Šerbedžiji za ulogu Petra Hektorovića, za najbolju sporednu mušku ulogu Leonu Lučevu za ulogu Paskoja i za muziku koja je dodijeljena Igoru Paru. (kraj) dj

Share: