Uručene nagrade

08:25 11. 09. 2020. FoNet | Velimir Ilić

Beograd - Dodelom nagrada najboljim filmovima u četiri kategorije, u Amfiteatru ispred Muzeja Jugoslavije, svečano je zatvoren 13. Beldocs festival, koji se ove godine od 3. do 10. septembra održavao online i na osam lokacija u Beogradu.

„Zadovoljni smo da smo u ovim vanrednim okolnostima uspeli da prikažemo 136 filmova i VR sadržaja, ugostimo goste iz inostranstva, upriličimo premijere domaćim autorima, nagradimo najbolje filmove i projekte. Stigle su sjajne reakcije od evropskih filmskih profesionalaca i eksperata", rekla je direktorka Festivala Mara Prohaska Marković i poručila "Vidimo se na Beldocsu 2021".

Za nagrade za najbolji film, snimatelja i montažu u okviru selekcije Srpski takmičarski program takmičilo se osam domaćih dokumentaraca a prvonagrađani je film "Govori da bih te video" autorke Marije Stojnić.

Nagrada za najbolju kameru Srpskog takmičarskog programa dodeljena je Staši Bukumirović za film "Pripadnost" rediteljke Tee Lukač, dok je za najbolju montažu domaćeg programa nagrađena Mina Petrović za film "Blizanci satkani od sna" reditelja Seada Šabotića i Lee Vahrušev.

Posebno priznanje žirija u Srpskom takmičarskom programu dodeljeno je filmu "Drenjine" u režiji Nikole Stojanovića. (kraj) lj/vip/dpv

Share: