Mini nastupi Filharmonije

23:00 10. 10. 2020. FoNet | Jadranka Stanimirović

BEOGRAD - Beogradska filharmonija ponovo je oduševila prolaznike, i to na tri mesta, priredivši tri koncerta u isto vreme! Svi koji su se zatekli u pešačkim zonama Lazarevca, Grocke ili Surčina uživali su u mini nastupima različitih filharmonijskih ansambala.


Nakon što je iznenadila sugrađane koncertom u centru grada pre nekoliko nedelja, Beogradska filharmonija odlazi u udaljene gradske opštine šireći ideju nove sezone, a to je "Muzika svuda".

Tako su u Lazarevcu nastupili klarinetisti, oboisti, fagotisti, trubači, hornisti i kontrabasista, napravivši pravo veselje uz delove iz Rosinijevog "Seviljskog berberina". Za vedru atmosferu u Grockoj zaslužan je šarmantni ansambl koji čine tri flautistkinje i perkusionista. Zvuk pikola, flauta i dairi oduševio je prolaznike uz pastoralni repertoar kojim su filharmoničari prizvali vreme nekadašnjih trubadura. A u Surčinu je kvartet trombona pokazao svu moć, ali i džezerske veštine na svojim instrumentima.

Filharmonija u novoj sezoni poručuje da je "Muzika svuda", ne samo iznenadnim nastupima za sve građane, već i izmeštanjem svog repertoara u prodavnice, različite poslovnice, automobile, zdravstvene ustanove, knjižare, javne prostore, u kojima se slušaju snimci nastupa koji se održavaju u filharmonijskoj sali. (kraj) js/nm

Share: