Mirdita šalje poruku mira

14:04 21. 10. 2020. FoNet | Vera Barišić

BEOGRAD - Programski direktor Inicijative mladih za ljudska prava i jedan od organizatora festivala "Mirdita, dobar dan" Ivan Đurić danas je povodom održavanja festivala i najavljenog protesta desničara istakao da nacionalizam buja u Srbiji i na Kosovu, dok je cilj festivala da se mladi sastanu, druže i pošalju poruku mira u svet.

"Godinama se šire laži o festivalu, a zapravo poruka je da se širi mir i pomirenje između srpskog i kosovskog društva, a ne nasilje, mržnja i razdvajanje", rekao je Đurić za TV Prva, prenela je Inicijativa.

Đurić je rekao i da je fantastično što će se izgraditi autoput Merdare, ali da je pitanje ko će tu da putuje i da se festival upravo tim pitanjem i bavi.

"Smešno je što se Zavetnici pojavljuju jednom godišnje u susret Mirditi kao neki pevači za 8. mart. Ali mi je žao što će i ove godine kordoni policije štititi učesnike festivala jer Zavetnici i ostale desničarske grupacije brane svetinje sa Terazija tako što bacaju dimne bombe na kulturno-umetnički događaj", rekao je Đurić. (kraj) vbr/dj

Share: