Sahranjen Ivan Bekjarev

19:50 21. 11. 2020. FoNet

Beograd - Jugoslovenski i srpski glumac Ivan Bekjarev (74) sahranjen je danas, u prisustvu porodice, prijatelja i poštovalaca, u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu, uz pridržavanje mera borbe protiv korona virusa, od čijih je posledica podlegao 16. novembra, i reči Svetlane Bojković da u ovom teškom i ružnom vremenu ostajemo bez još jedne svetlosti koju je on isijavao.

"Radoznao, svetski putnik, hedonista u najboljem smislu te reči, prijatelj u koga se uvek možeš uvek pouzdati, sjajan glumac, divan partner, voljen od svojih studenata, voljen od prijatelja koje je uživao da okuplja i pogosti u svom domu" rekla je Bojković, dodavši da "sve ono lepo čime nas je Ivan spajao, sada se seli u uspomene".

Ivan Bekjarev rođen je 6. aprila 1946. godine u Beogradu, u dugoj karijeri osvojiO je mnogo nagrada. Debitovao je u filmu "Bokseri idu u raj" 1967. godine, a potom odigrao više od 150 uloga u različitim pozorištima i snimio više od 50 filmova u zemlji i inostranstvu. Pamti se, uz ostalo, po ulogama u TV serijama "Bolji život" i "Srećni ljudi" gde je talenat za komediju uneo u likove Kurčubića i Despotovića.

Bio je redovni profesor glume na Akademiji umetnosti u Beogradu. (kraj) dep

Share: