Kultura

Priznanje glumcu Miodragu Dragičeviću povodom dana Jugoslovenskog dramskog pozorišta

Dragičeviću "Nebojša Glogovac"

03. 04. 2021. 13:32 | FoNet | Anđelija Stojković

BEOGRAD - Glumcu Miodragu Dragičeviću danas je povodom Dana Jugoslovenskog dramskog pozorišta uručena nagrada "Nebojša Glogovac" za izuzetnu umetničku kreaciju mladog glumca, koja je ove godine dodeljena prvi put.

Dragičeviću je nagrada "Nebojša Glogovac" pripala za ulogu Kaspara u istoimenoj predstavi, za koju je dobio i godišnju nagradu JDP, nagradu za lepotu govora, kao i nagradu "Branka i Mlađa Veselinović" Fondacije JDP za najbolje glumačko ostvarenje na sceni JDP u 2019. i 2020. godini.

"Sa ove scene lakše je goviriti tuđe reči, ali šta reći nego hvala. Nagrada koja nosi Nebojšino ime prvi put pripada meni. Imao sam sreće da sam delio kadar sa Glogijem, rekao mi je jednom dobar si mali, radićemo velike stvari zajedno, a nikad više nismo radili zajedno. Glogi hvala ti što si verovao u mene", poručio je Dragičević nakon uručenja nagrade.

Povodom Dana JDP uručene su godišnje nagrade za režiju predstave "Putujuće pozorište Šopalović" Jagošu Makoviću i za režiju predstave "Kaspar" Milošu Loliću.

Godišnjom nagradom nagrađeni su i glumci Milan Marić, Marko Janketić, Nataša Ninković, Milena Vasić, Predrag Miki Manojlović, Jasna Đurić, Sanja Marković, Ljubomir Bandović i Anita Mančić. (kraj) vbr/and/dpv

Share: