"Drava" se ne predaje

22:38 09. 04. 2021. FoNet | Jasmina Džabić

BEOGRAD - Nedavno je počelo snimanje igrano-dokumentarnog filma "Drava se ne predaje" u režiji Nikole Lorencina, u kojem glavne uloge tumače Lazar Đukić i Marija Bergman, objavio je danas Filmski centar Srbije, čijim sredstvima je pomognuta realizacija ovog projekta, koji je nastao u koprodukcji Zastava filma i Krater studija.

Ovim filmom želimo da ispričamo kako se branila zemlja sa reke u Aprilskom ratu i kako se veliki Dunav koristio kao bojno polje, igrao značajnu ulogu u odbrani zemlje i na kraju postao grobnica heroja, navodi se u saopštenju.

Želimo da vas upoznamo sa velikim ljudima koji su boravili na malom brodu i ispričamo rečnu verziju priče "David protiv Golijata", gde se jedan brod i njegova posada predvođena kapetanom Aleksandrom Berićem, suprostavio moćnoj, pretećoj i do tada neviđenoj soldateski, dodaje FCS.Reditelj filma je Nikola Lorencin, dok je scenario napisao Dragan Spasojević. Direktor fotografije je Aleksandar Kalezić, a za vizuelne efekte je zadužen Bogdan Amidžić. U autorskoj ekipi se nalaze i kostimografkinja Gordana Angelovski, scenografkinja Jovana Radojević.

Direktor filma i izvršni producent je Aleksandar Papajić, dok su producenti filma potpukovnik Goran Ikonić i Milovan Mladenović. (kraj) lj/dpv

Share: