Povratak u budućnost

12:38 06. 05. 2021. FoNet

BEOGRAD - Sutra počinje 49. Međunarodni filmski festival – FEST, na kojem će. do 16. maja u salama Sava Centra, Kombank dvorane, Doma omladine Beograda i Cineplexx Galerija Belgrade, biti predstavljeno više od 70 premijernih filmova najnovije svetske, evropske i domaće kinematografije u sedam selekcija.

FEST se ove godine održava pod sloganom „Povratak u budućnost“ sa namerom da kao najveća i nadaleko poznata filmska manifestacija u zemlji i regionu, doprinese ponovnom oživljavanju bioskopskih platna i povratku filmske publike u bioskope.

Ovogodišnji FEST će sutra u 19h u Sava centru svečano otvoriti film „Veliko iskopavanje” u kome glavnu ulogu tumači Carey Mulligan, kao i jedan od omiljenih festivalskih gostiju Ralph Fiennes, koji je na FEST-u gostovao 2011. i 2019. godine.

U glavnom takmičarskom programu naći će se 18 filmova iz 12 zemalja (Tunis, Iran, Nemačka, Italija, Srbija, Argentina, Francuska, SAD, Turska, Mađarska, Hrvatska, Slovenija), među kojima su i tri domaća ostvarenja: „Oaza“ reditelja i scenariste Ivana Ikića, „Živ čovek“ reditelja Olega Novkovića, za koji je scenario napisala Milena Marković i film „Lihvar“ Nemanje Ćeranića, po scenariju Strahinje Madžarevića. (kraj) dep

 

Share: