Kultura

Objavljena pesma “Ponoć” Željka Joksimovića iz filma "Toma"

Omaž velikanima

13. 09. 2021. 10:45 | FoNet

BEOGRAD - Objavljen je spot za pesmu "Ponoć" iz filma "Toma", zamišljen duet Tome Zdravkovića i Silvane Armenulić, čiji su autori Željko Joksimović i Predrag Živković Tozovac.

“Negde na početku snimanja, Bjela mi je tražio da napišem pesmu, tj. duet Tome i Silvane koji nikad nisu snimili. Tražio je da zvuči onako ‘staro’, a da bude novo i da naravno bude hit”, ovako kompozitor i producent filma “Toma” Željko Joksimović objašnjava kako je nastala magična pesma “Ponoć”, koja je simbolično objavljena sinoć tačno u ponoć na Youtube kanalu Minakord produkcije.

Publika je mogla da čuje samo delove ove pesme tokom pretpremijernih prikazivanja filma Toma na festivalima u Sarajevu i Nišu, i vlada veliko interesovanje za pesmu koja “svima zvuči poznato, a ne mogu nigde da je pronadju”.

“Kada sam počeo da komponujem, u glavi sam imao refren, ali sam ipak dugo razmišljao ko bi mogao da napiše ostatak teksta. I na pamet mi je palo u tom trenutku samo Tozovac, imajući u vidu da je on i pisao za Silvanu. Zahvaljujuć i Mimi, Tozovčevoj supruzi za dva sata u sred korone, preko telefona smo zajednički završili ovu pesmu, baš onako kako verujem da bi je doneo i sam Toma. Žao mi je što Tozovac nije sad sa nama da čuje i uživa u ovoj pesmi i filmu. Ali želim da verujem da su i pesma i film naš poklon i naklon vrsnim umetnicima poput Tome i Tozovca koji su nas zadužili svojom umetnošću i inspirisali nas na ovakvu muziku”, zaključio je Joksimović.

Pesmu “Ponoć” komponovao je Željko Joksimović zajedno sa Tozovcem. Zajedničkim snagama uradili su i tekst za numeru dok je aranžman uradio Željko Joksimović a odsvirao orkestar Ace Sofronijevića.

Pesma može da se čuje na linku https://youtu.be/tHlJAPa55E0

Premijera filma "Toma" biće u Beogradu 15. septembra, a već od sutradan kreće bioskopska distribucija širom zemlje. (lraj) dep

Share: