"Tomu" videlo 100.000 gledalaca

10:53 24. 09. 2021. FoNet | Ivana Šanjević

BEOGRAD - Film "Toma", o muzičkoj legendi Tomi Zdravkoviću, za nedelju dana bioskopskog prikazivanja pogledalo je više od 100.000 gledalaca, saopštila je danas Cine media.

Biografsko ostvarenje reditelja Dragana Bjelogrlića, koji kao koproducenti zajednički potpisuju Željko Joksimović i Dragan Bjelogrlić, prati lične uspone i padove jednog od najvećih pevača, boema i umetnika u nekadašnjoj Jugoslaviji, koga je u naslovnoj ulozi maestralno dočarao glumac Milan Marić.

U ulogama onih koji su ispunili Tomin život, u filmu gledamo Tamaru Dragičević kao Silvanu Armenulić, Petra Benčinu kao Tominog doktora i prijatelja, Milana Kolaka kao Novicu Zdravkovića, Sanju Marković u ulozi Goce Zdravković, dok Tomine roditelje igraju Mirjana Karanović i Slobodan Boda Ninković.

Ovo ostvarenje doživelo je i burne ovacije tokom svetske premijere na Filmskom festivalu u u Sarajevu, dok su Milanu Mariću i Tamari Dragičević na Filmskim susretima u Nišu pripale glavne glumačke nagrade.

Projekat "Toma" realizovan je u saradnji sa Telekomom Srbija i Filmskim centrom Srbije, dodaje se u saopštenju. (kraj) ivt/dj

Share: