Morati ili hteti

22:42 07. 10. 2021. FoNet | Darko Radović

BEOGRAD - Projekcijom filma "Curveball" večeras je u dvorani Kulturnog centra Beograda otvoreno deseto izdanje filmskog festivala GoetheFEST, u organizaciji Gete instituta u Srbiji, na kome će od 7. do 11. oktobra pod sloganom "Morati ili hteti" biti prikazano osam nemačkih savremenih filmskih ostvarenja.

Maja Uzelac, urednica filmskog programa Kulturnog centra Beograda, poželela je dobrodošlicu prisutnima u ime ove institucije, i dodala: "Živimo u nekim novim, čudnim vremenima, ali još uvek imamo Gete fest da nas pita da li baš... sve to, tačno tako: Moramo ili Hoćemo? I to je velika stvar".

Gostima se obratila i Sunčica Šido, selektorka festivalskog programa i koordinatorka kulturnog programa Gete instituta.

"Ogromno nam je zadovoljstvo što ste se okupili u ovom broju i što možemo da proslavimo zajedno sa vama, u najudobnijoj dvorani Kulturnog centra Beograd, gde smo se potpuno odomaćili, naš deseti jubilej. Pre tačno sedam dana objavljene su Lole, nemačke filmske nagrade. Ove godine se ispostavilo da smo najvažnije dobitnike ove najznačajnije filmske nagrade u Nemačkoj u velikoj meri zastupili u programu". rekla Šido. (kraj) dar/dpv

Share: