Od Kana do Oskara

11:56 22. 10. 2021. FoNet

BEOGRAD - U ovogodišnjem takmičarskom programu Filmskog festivala Slobodna zona od 4. do 9. novembra biće prikazane desetine angažovanih dokumentarnih i igranih arthouse filmova koje će priliku da pogleda imati publika u Beogradu, Novom Sadu i Nišu, najavili su organizatori

Na festivalu će biti prikazana regionalnih ostvarenja nagrađenih na festivalu u Kanu, uzbudljive, lične i političke priča kao i filmovi balkanskih glumačkih zvezda nominovanih za Oskara,

Ivan Bakrač, selektor programa Horizonti Balkana pretstaviće nam najinteresantnije agnažovane filmove iz regiona.

Pored filma Murina, koji je na Kanskom festivalu osvojo Zlatnu kameru, predstaviće se i bugarski film Žene zaista plaču u kojem glavnu ulogu igra Marija Bakalova, sada vrlo popularna glumica koja je ove godine bila nominovana za Oskara za sporednu žensku ulogu.

Osim bogatog filmskog programa, publiku Slobodne zone očekuju i brojni prateć događaji, na kojima publika će imati priliku da se bliže upozna i razgovara i sa brojnim drugim ličnostima iz sveta filma i medija.

Ovogodišnji festival podržali su: Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije, Rekonstrukcija Ženski fond, Sekretarijat za kulturu Grada Beograda, Gradska uprava za kulturu Grada Novog Sada, Filmski centar Srbije i Francuski institut.

Share: