Kultura

Knjiga za decu „The Little Thing“

Nik Kejv objavio knjigu

18. 11. 2021. 14:13 | FoNet

BEOGRAD - Australijski muzičar i umetnik Nik Kejv, prvi hedlajner EXIT festivala 2022, napisao je i ilustrovao knjigu za decu „The Little Thing“ (Mala stvar), koja je objavljena 15. novembra.

Kejv je izjavio da je slikovnica prvobitno napisana za njegovu trogodišnju komšinicu Esme.

"Ovo je priča o jednoj Maloj stvari koja kreće na epsku avanturu, kako bi otkrila pravu prirodu svog identiteta. ‘Šta sam ja?’, pita Mala stvar. Na svom putu susreće se sa različitim likovima, uključujući paradajz, rolnu toalet papira, tuš, kolačić i klip kukuruza. Svi oni zajedno vode Malu stvar prema konačnom radosnom otkrivanju“, rekao je Kejv.

Svi kupci knjige imaće mogućnost da besplatno preuzmu i audio knjigu, koja sadrži priču u interpretaciji Nika Kejva uz muziku Vorena Elisa.

U pripremi su i novi memoari Nika Kejva „Faith, Hope And Carnage“ (Vera, nada i pokolj), koji će obuhvatiti više od 40 sati razgovora između legendarnog australijskog umetnika i novinara Observera, Seana O’Hagana, a u fokusu će biti period posle smrti Caveovog sina Artura 2015. godine, njegov pogled na svet i lični život kroz šest godina nakon te tragedije.

Na jesen sledeće godine pred čitaocima će se naći intimni i često iznenađujući razgovori, u kojima Kejv iskreno govori o svom životu, muzici i dramatičnoj transformaciji izazvanoj ličnom tragedijom.

Filmska publika imaće priliku da sledeće godine Kejva gleda u ulozi pisca H.G. Wellsa u filmu „The Electrical Life of Louis Wain“, koji govori o engleskom umetniku Louisu Wainu – briljantnoj, ali namučenoj duši, čoveku koji je skoro ceo svoj život proveo slikajući mačke.

Krajem oktobra Nik Kejv & The Bad Seeds objavili su dugo očekivani album „B-Sides & Rarities Part II“ – dvostruko izdanje sa 27 B-strana singlova i retkih pesama iz razdoblja od 2006. do 2020. Kompilaciju su napravili Nick Cave i Warren Ellis, a izašla je 16 godina nakon veoma hvaljene prve „B-Sides & Rarities“ kolekcije. (kraj) dep

Share: