"Merlinka" u Domu omladine

14:27 08. 12. 2021. FoNet

BEOGRAD - Trinaesti Međunarodni festival queer filma "Merlinka" biće otvoren u četvrtak, 9. decembra u Domu omladine Beograda, saopštili su organizatori..

Pre početka Festivala, biće otvorena izložba “Belgrade drag” Aleksandra Crnogorca, u muzičkom segment programa će u 21 čas nastupiti Fantomke, a festival će svečano otvoriti američki reditelj Tod Stivens, gost ovogodišnjeg festivalskog izdanja.

Filmski program će započeti nakon svečane ceremonije, projekcijom njegovog novog ostvarenja “Labudova pesma”.

Film Swan Song (Labudova pesma) koji je režirao Tod Stevens, sa Udom Kirom, Lindom Evans i Dženifer Kulidž u glavnim ulogama.

Film je nagrađivan na filmskim festivalima u Monte Karlu, Njujorku, Torinu.. a radnja prati nekada raskošnog frizera, koji  ide u dugu šetnju malim gradom da bi stilizovao kosu mrtve žene.

Trinaesto izdanje Međunarodnog festivala queer filma Merlinka održava se od  9. do 12. decembra 2021. godine u Domu omladine Beograda, pod sloganom “Festival 13”.

Tokom četiri dana manifestacije na repertoaru je 80 igranih, dokumentarnih i kratkih filmova. Merlinka festival u Novom Sadu održava se od 10. do 13. decembra u Kulturnom centru Novog Sada. (kraj) dep

Share: