Najveći regionalni festival urbane kulture

14:40 29. 03. 2022. FoNet

BEOGRAD - Osmi festival urbane kulture 2Hot4Stage Fest, koji je održan tokom proteklog vikenda u Beogradu, bio je centar okupljanja, povezivanja i razmene velikog broja srpskih i stranih hip hop stvaralaca iz sveta muzike, plesa, grafita i mnogih drugih street style umetnosti.

2Hot4Stege Fest je tokom tri festivalska dana posetilo preko dve hiljadeljubitelja urbane kulture iz 12 zemalja.

Talentovani regionalni i svetski umetnici imali su priliku da se izraze, edukuju, razmene iskustva i pokažu svoj talenat.

Prvog dana festivalasu se predstavili muzičari, plesači, crtači, umetnici i modni dizajneri. Posetioci su mogl i da učestvuju u takmičenjima u crtanju, plesu, poznavanju hip hop kulturei da prisustvuju zanimljivoj My People tribini “Bez prečice”.

Najvažniji događaji bili su su muzička takmičenja Beatmaking battle u kojemje pobedio Fisi RAP performance battle “5 Minuta Slave” u kojem je pobedila Lil’ PM.

Glavni dan festivalaje protekao u znaku plesnih takmičenja. Posetioci su imali priliku da prisustvuju pravom plesnom spektaklu za sve obožavaoce street style plesova. 2Hot4Stage Fest je ugostio je preko 500 plesača, međunarodne instruktore, predavače i sudije iz Srbije, Hrvatske, Italije, Rusije, Francuske, Slovenije, Austrije, Španije i Bugarske.

Posetioci festivala mogli su da prate nastupe najboljih plesača, koji su pokazali izuzetne veštine.

Tokom takmičarskog dana, plesači su se nadmetali od kvalifikacija do finala. Renomirani plesači i instruktori sudili su na plesnim takmičenjima i dodelili su nagrade pobednicima u sledećim kategorijama. Najbolji u kategorijiALL STYLE KIDS 1na1 bio je Nataraj crew iz Slovenije. Isti tim je pobedio i u kategoriji CHOREO SHOWCASE.

Pobednici All Style 3na3 kategorije bili su plesači iz Bugarske, dok je u kategoriji BREAKING 1na1 pobedu odneo Batman iz Rusije.Nagradni fond je iznosio 100.000 dinara u vaučerima za kupovinu u BUZZ-u i 80.000 dinara u kešu, a svi pobednici dobili su robne nagrade i ručno rađene
trofeje.

Uveče su poštovaoci hip hopa uživali u bogatom muzičkom programu i koncertima izvođača kao što su Marčelo, Stereo Banana, Iskaz, a Kendi je na sceni bio sa celom Aristokrat Muzik postavom. 2Hot4Stage Festje protekao uz sjajne DJ setove Raid-a, Mrkija, Spaleta, Basic-a, BKO-a, Lil Matt-a…
Poslednjeg dana festivalaposetioci su mogli da se muzički edukuju i oprobaju neki od mnogobrojnih plesnih stilova, u okviru organizovanih muzičkih i plesnih radionica.

U okviru pratećih aktivacija posetioci su učestvovali u humanitarnim i ekološkim aktivnostima koje su organizovane u saradnji sa organizacijom “Svaka limenka se računa”. (kraj) dep/dj

Share: