Koncert Ramba Amadeusa

13:27 23. 05. 2022. FoNet

BEOGRAD - Muzej Jugoslavije poziva vas da zajedno obeležimo Dan mladosti uz koncert Ramba Amadeusa. Program će se održati 25. maja od 19 časova na platou ispred Muzeja, čime će zvanično otpočeti ovogodišnji uzbudljiv projekat LETO U MUZEYU 2022. Ulaz je slobodan.

Teškо је zamisliti obeležavanje Dana mladosti bez figure jakog kulta ličnosti.

Ovaj put figura kulta nije, kao što bi se očekivalo, Maršal i Drug Tito i spomen na njega, već Rambo Amadeus, Kilo i Eko Tzar.

Umetničko stvaralaštvo Ramba Amadeusa od njegovog pojavljivanja, prvih albuma, performansa, ali i aktivizma, predstavlja zapravo umetničku hroniku rastakanja SFRJ i njenog nasleđa.

Njegovo ironijsko poigravanje sopstvenim kultom ličnosti opominje nas i podseća na zavodljivi karakter diktature i zloupotrebu autoriteta u savremenom trenutku.

Interesovanja Ramba Amadeusa, osim muzike i jedrenja, su kompleksno ekološko pitanje, pa je i njegov aktivizam većinom usmeren ka ovoj temi. Na koncertu 25. maja nastojaće da preispita upravo ove teme, a gde to može bolje nego ispred Muzeja Jugoslavije. Dođite da učestvujete u novom čitanju istorije, danas osvetljene sasvim novim kontektsima i prilikama u svetu. (kraj) dep/dj

 

Share: