O Aidi se pita Vučić

14:24 12. 06. 2022. FoNet/AP | Vera Barišić, Milica Rilak

NOVI SAD - Bosanskohercegovačka rediteljka Jasmila Žbanić izjavila je da joj je u razgovorima oko mogućnosti prikazivanja "Quo vadis, Aida?" na Radio-televiziji Srbije neformalno rečeno da bi o tome prethodno morali da se konsultuju s predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, preneo je portal Autonomija.info.

"Meni je to neshvatljivo. Zašto o tome treba da se pita predsednik države? Znam samo da nikad ne bih mogla da živim u državi u kojoj se o prikazivanju jednog filma pita predsednik države", rekla je Jasmila Žbanić u petak uveče u onlajn obraćanju publici u Novom Sadu, nakon projekcije "Aide" u okviru Autonomnog festivala žena - AFŽ.

Tvrdnju Jasmile Žbanić da joj je "na RTS rečeno da se o prikazivanju filma 'Quo vadis, Aida' moraju konsultovati sa Vučićem" smatraćemo dezinformacijom dok ne kaže ko joj je to na RTS rekao, saopštio je danas RTS reagujući na obraćanje poznate rediteljke publici na festivalu u Novom Sadu i poručio da o emitovanju ne odlučuju "ni Žbanić ni Vučić". (kraj)vbr/mr/bdr

Share: