"Živi i zdravi" završeno snimanje

19:17 28. 06. 2022. FoNet | FoNet

HERCEG NOVI - Nakon 33 snimajuća dana u Herceg Novom i na poluostrvu Luštica završeno je snimanje novog domaćeg filma „Živi i zdravi“, u režiji Ivana Marinovića koji je ujedno i autor scenarija

U pitanju je živopisna mediteranska komedija koja prati uzbudljive događaje neposredno pred i tokom svadbe. Zaplet počinje kada buntovna mlada, dva dana pred venčanje odluči da odustane od udaje, međutim mladoženjin otac ne dozvoljava da se venčanje otkaže.

Veliko slavlje pretvara se u „farsu“ sa nizom neočekivanih obrta. Uzbudljiva situacija začinjena je naoružanjem i dinamitom, baš kako tradicija i običaji tog kraja nalažu. Glumačku ekipu čine imena iz celog regiona, kao i u prethodnom Marinovićevom filmu, „Igla ispod praga“.

Glavnu žensku ulogu, Draganu, tumači Tihana Lazović, mladoženju Moma igra novljanski glumac Goran Slavić, njegovog kuma Goran Bogdan, a mladoženjine roditelje igraju Snježana Sinovčić Šiškov i Momčilo Pićurić. Sa mladine strane, u ulogama roditelja su Mirjana Joković i Dejan Đonović, dok kumu igra Dragana Dabović.

Većinski crnogorski film, ''Živi i zdravi'' je ko-produkcija sa još pet zemalja. Partneri su Sense Production iz Srbije, Analog Vision iz Češke, Kinorama iz Hrvatske, Krug Film iz Severene Makedonije i Spok Film iz Slovenije.

Film su podržali Filmski centar Crne Gore, OpštinaHe rceg Novi, Portonovi rizort, Turistička organizacija Herceg Novi, Filmski centar Srbije, Češki filmski fond, Hrvatski audiovizuelni centar, Filmska agencija Severne Makedonije, Slovenski filmski centar, Eurimages, Kreativna Evropa MEDIA i See Cinema Network.

Projekat za film ''Živi i zdravi'' već je u toku razvoja osvojio dve nagrade: Krzysztof Kieslowski za najbolji scenario na Kanskom festivalu i Excelence Award u okviru  Sarajevskog Filmskog festivala. Premijera filma se očekuje u toku 2023. godine. (kraj) dep/bdr

Share: