Na granici

13:14 14. 12. 2022. FoNet | Desk

BEOGRAD - Potpuno nepredvidiv zaplet, snimanje u više evropskih zemalja, najveće svetske i domaće glumačke zvezde - najkraće opisuju novu sagu najgledanijeg domaćeg projekta „Južni vetar“, čiji nas nastavak očekuje kroz 12 novih epizoda TV serije pod nazivom „Na granici“..

Posle 100 snimajućih dana, autorska i glumačka ekipa danas je podelila prvi tizer serijala koji će u Srbiji premijerno biti emitovan od februara 2023.  

U svom nastavku, “Južni vetar - NA GRANICI”, kreatora serije Miloša Avramovića i scenariste Petra Mihajlovića, bavi se borbom svetskih sila - Rusije, Amerike i Evrope, kriminalnim vezama i korupcijom, sukobljenim interesima u čijem je centru Srbija i naši junaci.

 

Snimano na lokacijama u Srbiji, Hrvatskoj i Rusiji, kao i na granicama Italije i Finske, pratimo vođu srpskog podzemlja, narko-bosa Petra Maraša, čiji poslovi sve više ugrožavaju njegovu egzistenciju.

Medjunarodnu glumačku podelu čine holivudske i ruske zvezde Vilijam Boldvin i Erik Roberts, kao i Oksana Akinšina i Aleksej Guskov, uz već dobro poznatog Italijana Paskvala Espozita; dok domaće glumačke zvezde predvode Miloš Biković, Miodrag Radonjić, Miki Manojlović, Jovana Stojiljković, Aleksandar Berček, Bogdan Diklić, Milica Gojković, Tamara Krcunović, Andrija Kuzmanović i Stefan Kapičić. 

Za celokupnu produkciju ovako zahtevnog projekta posebno su zaslužni producenti serije Tatjana Žeželj Gojković, Miloš Avramović, Miloš Biković i Miodrag Radonjić.

Kvalitet “Južnog vetra” potvrđuje i to što je prvi put u istoriji projekat sa Balkana dobitnik sredstava za produkciju igrane TV serije u kategoriji za TV i online sadržaj, na fondu potprograma MEDIA Kreativna Evropa. (kraj) dep/dj

Share: