Zelenoviću uručena nagrada

12:41 12. 01. 2023. FoNet | Leposava Čolić

BEOGRAD - Nekadašnjem dugogodišnjem direktoru Jugoslovenske kinoteke, filmskom istoričaru i teoretičaru Radoslavu Zelenoviću uručena je nagrada “Nebojša Popović” za doprinos promociji i kritičkom promišljanju filmske umetnosti i kulture za 2022. godinu, saopšteno je danas.

Zelenović je nagrađen za “sve višegodišnje značajne rezultate u oblastima delovanja, koji su vrlo vidljivi, a ogledaju se u zalaganju i trudu u promociji filma i kinematografije, u širenju filmske kritike i teorije, obrazovanju mladih kadrova na početku svog profesionalnog rada u sedmoj umetnosti i stvaranju uslova za što bolje funkcionisanje i dalji razvoj filmskog promišljanja, kulture gledanja filma i dijaloga o filmu, kao i što boljeg funkcionisanja kinematografije”.

Kako se dodaje se u saopštenju, Zelenović i Popović su "mnoge godine proveli zajedno u Radio-televiziji Srbije", a iz tog profesionalnog odnosa razvilo se veliko prijateljstvo, a nastavili su da sarađuju i na Festivalu evropskog filma Palić. (kraj) dar/lč/bdr

Share: