Predstavljeni filmovi "Troje" i "Čuvam te"

17:02 01. 03. 2023. FoNet | Boris Drenča

BEOGRAD - Na današnjoj konferenciji za medije predstavljena su dva filma domaćih autora, dugometražni "Troje" Petra Pašića i kratkometražni "Čuvam te" Mimi Vlaović, nekadašnje volonterke FEST-a.

 Petar Pašić će večeras imati drugi put premijeru na FEST-u, posle filma "O herojima i bubicama".

"Više volim premijere na FEST-u od onih klasičnih, jer si ovde u društvu filmova koje je neko izabrao i kojima je dao legitimitet da valjaju", objasnio je Pašić.

"Troje" je film o ljubavnom trouglu između mladog bračnog para Ivana i Vere i Aleksandra, Ivanovog druga iz detinjstva. Film su predstavili Petar Pašić, glumice Marina Ćosić i Milica Vrzić i producent Igor Turčinović. Glavne muške uloge igraju Igor Đorđević i Damjan Kecojević.

"Oduvek su me zanimali odnosi gde je, spolja, sve fino, dobro, lepo, a iznutra, iza te fasade, se odvijaju neke mračne priče", otkrio je Petar Pašić. U građenju odnosa među likovima najvažnije je bilo da ne postanu banalni.

"Hteli smo da ih prikažemo kao ljude koji su svuda oko nas i kojima apsolutno verujemo. Međutim, svako ima nešto što niko drugi ne zna, a to mora jednom da ispliva na površinu", rekao je Pašić. 

Za Marinu Ćosić, koja igra Veru, ženski deo ljubavog trougla, nema krivih strana.

"Po meni, svi su nevini. U njihovoj želji nema ništa loše. Možda su seks i fetiši tabu tema, ali tu niko nije kriv", ocenila je Marina.

Producent Igor Turčinović kaže da bi bila šteta da film ne uđe u bioskope posle FEST-a.

"Žanr klasičnog ljubavnog filma je deficitaran u celom svetu, a u Srbiji pogotovo. Možda je poslednji takav film 'Una' Miše Radivojevića", poručio je Turčinović.  

On je najavo i sledeći film Petra Pašića, mjuzikl "Bitanga i princeza", takođe redak žanr u srpskoj kinematografiji. (kraj) bdr

Share: