Koncerti kamerne muzike

13:31 21. 04. 2023. FoNet | Desk

BEOGRAD - Crnogorski simfonijski orkestar, najistaknutiji nacionalni orkestarski ansambl Crne Gore, predstaviće se od 26. aprila do 28. maja nizom koncerata u Beogradu, a u saradnji Muzičkog centra Crne Gore i Kulturnog centra Beograda.

Stručna i široka publika imaće priliku da upozna članove Crnogorskog simfonijskog orkestra ponaosob kroz koncerte kamerne muzike: manifestaciju će otvoriti sastav Brass & Beat koncertom u Atrijumu Narodnog muzeja, a zatvoriti Duvački kvintet Crnogorskog simfonijskog orkestra nastupom u Katedrali Blažene Djevice Marije, dok će ostali koncerti biti održani u Galeriji Artget. Ovaj niz koncerata prethodno je priređen u Podgorici, da bi se potom reprizirao u Beogradu.

Prva dva koncerta biće održana 26. i 28. aprila: prvi koncert okuplja duvački sastav Brass & Beat, koji čine Aleksandar Arsić (1. truba), Sava Rajković (2. truba), Nikola Kovačević (horna), Dejan Ljujić (trombone), Zoltan Lukačević (tuba), Slaven Ljujić (bubnjevi i perkusije), a izvodiće dela Enrike Kreska, Leonarda Bernštajna, Artura Markeza i Čika Korije.

Naredni koncert biće održan u galeriji Artget KCB: 29. aprila, čini nastup Arsdua koji čine trubač Aleksandar Arsić i pijanistkinja Aida Mušanović Arsić i koji će se predstaviti eklektičnim izborom dela Šarpantjea, Hendla, Nerude, Belinija/Arbana, Hidasa, Geršvina i Pjacole.

Naredne nedelje, 3. i 4. maja nastupaju Gudački kvartet Crnogorskog simfonijskog orkestra i potom Kvartet flauta Talija, a celokupna manifestacija se zaokružuje sa dva koncerta 27. i 28. maja: nastupaju Klavirski kvintet Parestum i kao finalni krešendo Duvački kvintet Crnogorskog simfonijskog orkestra u Katedralu Blažene Djevice Marije.

U planu su i koncerti koje će izvoditi muzičari iz Srbije, koji će se realizovati na jesen u Crnoj Gori, a u izboru muzičkih urednica Kulturnog centra Beograda.

Ulaz na sve koncerte je slobodan. (kraj) dep/dj

Share: