Izložba “Italija je u modi"

13:21 01. 05. 2023. FoNet | Desk

BEOGRAD - U Etnografskom muzeju, od 05 - 19. maja, biće održana jedna od najvećih izložbi u istoriji Italijanske mode, „ITALIJA JE U MODI“ u organizaciji agencije Fabrika u saradnji sa Ambasadom Italije, a u okviri manifestacije “Italija je u modi”.

Ova izvanredna izložba sa haljinama, materijalima i dopunskim asortimanim koji nikada ranije nisu viđeni, perspektiva je kreativnosti i rukotvorina, kako za stručnjake, tako i za širu javnost. Izložba čiji je idejni tvorac i kustos Stefano Dominella, prikazuje pre svega kreacije koje nikada nisu bile viđene i koje dolaze iz arhiva najprestižnijih, istorijskih Italijanskih modnih kuća koje su postale istorija Internacionalne mode i koje su i danas na toj poziciji, zahvaljujući novim tehnologijama.

Na izložbi će biti prikazano 50 kreacija iz modnih arhiva najvažnijih Italijanskih modnih kuća: Giorgio Armani, Gianfranco Ferre(Fondacija Ferre), Walter Albini, Antonio Marras, Raniero Gattinoni, Guillermo Mariotto, Emilio Pucci, Fendi, Alberta Ferretti, Missoni, Franco Moschino, Rocco Barocco, Roberto Capucci, Valentino Garavani, Etro, Max Mara, SportMax, Sorelle Fontana, Antonelli, Albertina, Irene Galitzine, Enrico Coveri, Tita Rossi, Battilocchi, Gianni Versace, Blumarine, Roberto Cavalli, Krizia, Mariella Burani, Prada, Pino Lancetti, Jole Veneziani, Simonetta Visconti, Germana Marucelli Carosa, kao originalne haljine koje su nosile holivudske zvezde(Audrey hepbern, Lana Tarner, Kim Novak, Anita
Ekberg…) def/mk

 

Share: