Solar Jazz festival u Beogradu

17:45 01. 06. 2023. FoNet | Boris Drenča

BEOGRAD - U Beogradu će 13. i 14. juna, će u Dorćol Placu  biti održan festival autorske džez muzike pod nazivom “Solar Jazz Festival” na kome će publika imati prilike da čuje šest koncerata eminentnih domaćih džez kompozitora i izvođača.

Festival će otvoriti pijanista i kompozitor Dragan Ćalina, koji sa svojim kvartetom ima dva objavljena albuma, “Circle” (2019) i “Third Country” (2021). Sa početkom u 20 i 30 časova nastupa Milena Jančurić Kvintet, koji će se publici predstaviti numerama sa debitantskog albuma “Shapes and Stories”.

Poslednji koncert prve večeri počinje u 22 časa kada će nastupiti kvartet Ivana Radivojevića koji je avangardnim zvukom zaintrigirao mnoge slušaoce nakon objavljivanja svog prvog albuma pod nazivom “In Plain View”.

Drugi festivalski dan će otpočeti nastupom kvarteta koji predvodi saksofonista Maks Kočetov, a koji je prošle godine objavio album pod nazivom “Altered Feelings”. Numere sa ovog albuma, koncipiranog kao osmodelna svita, biće na repertoaru Kočetovog kvarteta 14. juna.

U 20 i 30 časova nastupa kvintet gitariste Aleksandra Petrovića, jednog od istaknutih predstavnika džez scene mlađe generacije. Poslednji nastup festivala počinje u 22 časa, a publiku očekuje najveći ansambl – sekstet na čelu sa novosadskim gitaristom Borisom Hložanom, čiji se debi album očekuje ove godine. (kraj) bdr

Share: