"Vijagra bojs" na Egzitu

14:06 07. 07. 2023. FoNet | Sofija Vukajlović

NOVI SAD - Najnoviji album švedske pank rok grupe "Vijagra Bojs" doneo je političke teme u fokus njihovih tekstova, što do sada nije bio slučaj kada je reč o njihovoj muzici, koja se bavila temama zabave i različitih iskustava, izjavio je FoNetu glavni vokal Sebastijan Marfi.

Bend je nastupio prvog dana ovogodišnjeg festivala Egzit na Mejn stejdžu.

Na pitanje koliko su se proces stvaranja muzike i dinamika benda promenili od objavljivanja debitantskog albuma, Marfi i bubnjar Tor Sjoden odgovorili su da se u profesionalnom smislu sve promenilo.

"Sve je dosta profesionalnije i ozbiljnije, ali naš muzički pravac je ostao isti. Sada provodimo mnogo više vremena zajedno", rekli su Marfi i Sjoden.

Oni su, govoreći o muzičkoj sceni i poziciji izvođača, izrazili uverenje da je izuzetno teško zaraditi novac kao nezavisni umetnik, ali da smatraju da će se taj položaj popraviti.

"Vijagra Bojs" rade na novom albumu.

Taj bend je poznat po tekstovima koji nose važne društvene i političke poruke jedinstvenim stilom.

"Vijagra Bojsi" su dobitnici američke nagrade "Gremi" za najbolji rok album 2020. godine, za debitantsku ploču "Street Worms".

Mešajući elemente post-panka, nju vejva, garažnog roka i elektronike, bend prema oceni publike uvek pruža autentične i energične nastupe. (kraj) drp/sv/dj

Share: