Trećeg dana Venders i Pecold

13:23 16. 07. 2023. FoNet | Boris Drenča

SUBOTICA - Trećeg festivalskog dana, na Paliću, u ponedeljak 17. jula na Letnjoj pozornici , u Glavnom takmičarskom programu u 21h će biti prikazano ostvarenje “Savršeni dani” Vima Vendersa  koji je van konkurencije.

Publiku od 23 sata očekuje  film “Crveno nebo” Kristijana Pecolda.

U filmu “Savršeni dani”, čini se da je Hirajama potpuno zadovoljan svojim jednostavnim životom čistača toaleta u Tokiju. Izvan svoje veoma strukturirane svakodnevne rutine, uživa u strasti prema muzici i knjigama.

Niz neočekivanih susreta postepeno otkriva sve više o njegovoj prošlosti. Film predstavlja jedno dirljivo, poetsko razmatranje o pronalaženju lepote u svakodnevnom svetu oko nas.

Radnja filma “Crveno nebo” smeštena je u vikend kuću na obali Baltika, gde je četvoro prijatelja opkoljeno nekontrolisanim šumskim požarom.

Potencijalno katastrofična situacija ih zbližava do trenutka kada u njihovim odnosima prevladaju ljubav, požuda i seks. “Crveno nebo” je drugi deo trilogije započete filmom “Undine”, prikazanim na Paliću pre tri godine.

U selekciji „Paralele i sudari”, u bioskopu Abazija na Paliću će na repertoaru biti filmovi “Svakodnevni propusti” Kristine Grosan (17h) i “Hleb i so” Damjana Kocura (19h). (kraj) bdr

Share: