Uručena nagrada "Novica Tadić"

17:13 17. 07. 2023. FoNet | Velimir Ilić

BEOGRAD - Prestižna književna nagrada za mlade pesnike "Novica Tadić" uručena je danas u Zavodu za proučavanje kulturnog razvitka (Zaprokul) Novosađanki Andreji Kargačin za delo "Slobodni dani Elene Čaušesku".

Prestižna književna nagrada za mlade pesnike "Novica Tadić" uručena je danas u Zavodu za proučavanje kulturnog razvitka (Zaprokul) Novosađanki Andreji Kargačin za delo "Slobodni dani Elene ČaušeskuČlan komisije i književni kritičar Žarko Milenković proglasio je delo "Slobodni dani Elene Čaušesku" za najbolji rukopis 2023. godine navodeći da ta zbirka upoznaje čitaoce sa dobom Holokausta, periodom najvećeg ljudskog stradanja u Evropi.

“Ovaj rukopis je zaista izuzetan i on se izdvojio od svih i po celovitosti i po umetničkom kvalitetu, on govori o jednoj važnoj temi - da li smo se ikada zapitali šta su u slobodno vreme radili neki od najpoznatijih diktatora sveta, šta su radile njihove ljubavnice i supruge, kao i šta stoji iza teških i nasilnih zločina”, dodao je Milenković. (kraj) vip/ns

Share: