U znaku rok veterana

12:28 02. 08. 2023. FoNet | Dejan Jeremić

BEOGRAD - Na najstarijem rok festivalu na Balkanu, „Zaječarskoj gitarijadi“, koji će trajati od 24 do 26 avgusta za posetioce iz zemlje i regiona pripremljen je program u kojem će nastupiće rok veterani, ali i novi mladi bendovi.

Osim takmičenja demo bendova, zaštitni znak Gitarijade postala je titula „rokonačelnika“, a ove godine ta čast pripala je poznatom svetskom basisti Marku Mendozi (Whitesnake, Thin Lizzy, Journey, The Dead Daisies), kojem će biti svečano predati ključeve grada na otvaranju na Feliks Romulijani.

Izuzetna mi je čast i zadovoljstvo što ću postati rokonačelnik ovog legendarnog festivala,  a još sam srećniji što ću nastupiti na Gitarijadi sa svojim bendom, rekao je Mendoza.

Na 56.Gitarijadi, u četvrtak 24. Avgusta nastupaće Direct Drive (pobednik 55.Gitarijade), Generacija 5, YU grupa, Deca loših muzičara.

Sutradan, na programu su nastupi grupa Cardinal Point (predstavnici BARF festivala), Divlje Jagode, Marco Mendoza, Smak Plus.

Završno veče rezervisano je za nastupe grupa Osvajači, Neverne bebe, Dr. Nele Karajlić, Mortal Kombat i proglašenje pobednika Gitarijade.

Ulaz na Gitarijadu je besplatan. (kraj) /dj

Share: