Koncert u prepunoj Pulskoj areni

15:32 14. 08. 2023. FoNet | Desk

BEOGRAD - Bend Dubioza Kolektiv odsvirao je pred 10.000 posetilaca u rasprodanoj pulskoj Areni svoj najveći regionalni solo koncert kojim je obeležio 20 godina postojanja.

Rođendanska svirka označila je i njihovo treće osvajanje najprestižnijeg koncertnog prostora regije, a posebno iznenađenje večeri bilo je gostovanje Duška Kuliša, muzičara čiji je nastup u Puli nedavno zabranjen.

Arena je prvi put rasprodata u leto 2015., pa 2019., a novi okrenuti olimpijski ciklus značio je da će Dubioza krenuti u još jedno osvajanje Pule.

Ispravnost te odluke pokazala se već s prvim taktovima pesme "Rakija Unites"., usledili su favoriti "U.S.A." i "Volio BiH", te već pri trećoj pjesmi Arena je u potpunosti pustila sve kočnice.

Krcati amfitetar tresao se uz klasike „Firma Ilegal“, „Himna generacije“, „Kažu“, „Rijaliti“, „Boom!“ i „Može li“ koji su vodili do prvog vrhunca večeri, neočekivanog gosta kojeg su svi očekivali.

Iz publike se na pozornicu popeo Duško Kuliš, glazbenik s kojim je bend nedavno snimio pozivni video, i u otpevao pesmu."O sole mio".

Furiozna završnica koncerta na Adria Summer Festivalu pripala je pak velikim hitovima „1. maj“, „Kokuz“, „Valter“, „Blam“ i „No Escape (From Balkan)“ te na samom kraju „Balkan Funku“ i „Brijunima“ kojima je Dubioza zaokružila jedno od svojih najvećih rođendanskih proslava ove sezone.

Turneja „20 Years High“ kojom obilježavaju 20 godina rada već neko vreme krstari Starim kontinentom, a u sledećim sedmicama pred bendom su Slovenija, Španjolska, Slovačka, Poljska, Mađarska, Luksemburg, Švicarska, ali i nastupi i Meksiku. (kraj) dep/dj

Share: