Buč Kesidi euforija na Špancirfestu

13:57 28. 08. 2023. FoNet | Desk

BEOGRAD - „Mi smo bend Buč Kesidi iz Pančeva“ rekao je Luka Racić i uz zaglušujuću buku prepune pozornice kod Starog grada sa Zoranom Zarubicom krenuo u „Curimo po aslfaltu“, prvu pesmu njihovog headline nastupa na Špancirfestu.

Glavni slot subotnjeg programa festivala predvodila je tako najveća regionalna grupa nove generacije čiji je premijerni nastup u Varaždinu pratilo više od 8.500 fanova.

Bend se "odužio“ Varaždinu na čekanju dužem od 10 godina,a inspirisana svirka iznela je pred publiku sve favorite sa dva studijska albuma, kao i nove singlove koji su već duže vreme sastavni deo set liste i izazivaju odlične reakcije.

Na sjajne „Euforija“ i „Laž“ nadovezala se „želja“ iz publike – „Kafe aparat“, nakon koje su uslijedili nova „Trebaš mi“ te „Draga?“ i „Čekam te“. Skok na album „Euforija“ i centralni dio nastupa doneo je pesme „Subota“, „TIHO“ i „Kasno je“, posle čega su se vratili na „Posesivno – ospulsivni hospul“ sa „Stani!! Stani!!!“ i „Pola pet“. Finale svirke zakucali su odlično prihvaćena „Skupi snagu“ te serija velikih hitova - „Nema ljubavi u klubu“, „Uragan“ i „Nedjelja ujutru“, kao i bis u kojem je mesta bilo za „Idemo do hodnika“, i „Nebitna“.

 

Kratka vikend tura Buč Kesidija po Hrvatskoj počela je u petak nastupom u Sisku i zaokružila se svirkom na glavnoj sceni Špancirfesta.

Bili su to ujedno i poslednji datumi dugačke ljetne „Skupi snagu“ turneje pre nego što se grupa u potpunosti koncentriše na najveći solo koncert karijere – na beogradskom Tašu 16. septembra. (kraj) dep/dj

Share: