Raspisan konkurs za Bijenale

13:05 02. 09. 2023. FoNet | Ivana Šanjević

BEOGRAD - Ministarstvo kulture saopštilo je da je danas raspisan konkurs za predlog projekta za predstavljanje Srbije na 60. Međunarodnoj izložbi savremene umetnosti u Veneciji naredne godine, a prijave se primaju do 2. oktobra.

Konkurs za izbor projekta koji će predstavljati Srbiju u paviljonu "Srbija" u Đardinima u Veneciji, u ime Ministarstva kulture, raspisao je Muzej savremene umetnosti i Fondacija Muzeja.

Fokus jubilarnog, 60. Bijenala umetnosti u Veneciji pod naslovom "Stranci svuda" (Stranieri Ovunque) biće na umetnicima koji su i sami stranci, imigranti, iseljenici, pripadnici dijaspore, emigranti, prognani i izbeglice - posebno oni koji su se kretali između globalnog juga i globalnog severa.

Na konkurs mogu da se prijave umetnici/kustosi (autorski timovi), sa nezavisne scene, kao i iz ustanova kulture.

Stručni savet će po završetku konkursa napraviti uži izbor najbolje ocenjenih projekata, a odabrani umetnici imaće dodatno vreme za pripremu prezentacije i intervjua, koji će biti obavljeni do 10. novembra 2023. godine.

Imena odabranih autora ili autorskih timova, kao i konačni rezultat biće objavljeni na sajtu Ministarstva kulture najkasnije do 1. decembra 2023. godine. (kraj) vbr/ivt/mk

Share: