Apstrakcije Ane Marie Gover

20:36 02. 09. 2023. FoNet | Velimir Ilić

BEOGRAD - Izložba slika i skulptura "Transfuzija+Otvorena polja" srpsko-američke umetnice Ane Marie Gover otvorena je večeras u beogradskoj galeriji "Nikola Radošević".

Postavku, koju Gover posle nedavne izložbe "Žene" u Kući Đure Jakšića, sada prvi put nudi beogradskoj publici, čine dve tematske celine sa 19 slika i šest skulptura.

Serija "Transfuzija- Otvorena polja" je izazovna lepeza čiste apstrakcije i formi inspirisanih prirodom, kojima umetnica otvara publici prozore u polja boja, potpisana i neobičnim autoportretom autorke.

Izložba će biti otvorena do 17. septembra.

Gover za sebe kaže da je "srpsko-američka umetnica mešovitih medija", diplomirala je na univerzitetu umetnosti Central Saint Martins u Londonu, a učestvovala je na brojnim izložbama u Velikoj Britaniji, Srbiji i Sjedinjenim Američkim Državama.

Njena poslednja izložba u Beogradu "Žene", priređena u Kući Đure Jakšića od 2. do 15. jula, bila je svojevrstan omaž ženama sa ovih prostora, ispričana kroz sedam portreta u kojima umetnica istražuje i simboličkim jezikom kombinacije boja artefakata oslikava živote sedam žena sa Balkana iz prošlosti i sadašnjosti. (kraj) is/vip/mk

Share: