"Pored tebe" je pečat vremena

09:45 07. 09. 2023. FoNet | Maša Kočović

BEOGRAD - Dužnost svakog umetnika jeste da govori o vremenu u kom živi, a ovaj film ostaće pečat vremena u kom danas živimo, izjavio je za FoNet glumac Branislav Trifunović koji u novom filmu Stevana Filipovića "Pored tebe" igra ulogu policijskog inspektora.

Trifunović je ulogu u filmu prihvatio zato što je, kako kaže, scenario aktuelan i zbog toga što filmovi u Srbiji sve manje govore o onome što nas okružuje.

"Gledao sam prvi deo filma, zaintrigirala me priča koju je Stevan Filipović stavio u vreme korone. Film govori o novinarki koja radi za tabloid, a onda shvati da je to bez veze i menja stranu. Film govori o sprezi političara, mafije, državne bezbednosti, policije, zuma, vajbera, komunikacija, tajnih snimaka... Zar to nije sve ono što nas okružuje“, rekao je Trifunović.

Prema njegovim rečima, svako ko budo gledao film shvatiće da to jeste presek onoga što je istina i što je naše okruženje, kao i da svako može da prepozna nekog iz javnosti, da ga locira i stavi u neki lik koji gleda.

"A likovi su raznorazni, postoje oni policajci koji istinski rade svoj posao, što je retko. Kao i u ovim vremenima, to izgleda kao eksces, pogotovo kada se policija bavi svojim poslom, vidimo čime su ti ljudi izloženi, tako i u filmu čovek koji pokušava da reši slučaj, naravno da bude spominjan po televizijama“, navodi Trifunović.

Oni koji su gledali film u Sarajevu i Puli izašli su posle projekcije s nekom nadom. Film se završava pesmom koja budi nadu, da ne budemo svi mračni, jer na kraju se dogodi nešto lepo, rekao je Trifunović u razgovoru za FoNet. (kraj) vip//mk/dj

Share: