"Lefterija" na Kolarcu

11:56 15. 09. 2023. FoNet | Desk

BEOGRAD - Koncertna promocija CD izdanja u produkciji PGP RTS “Lefterija” Zorana Brankovića biće održana u nedelju, 24. septembra 2023. godine u 20 časova u velikoj sali Kolarčeve zadužbine

Na koncertu će učestvovati još 14 vrhunskih srpskih muzičara raznih generacija koji će činiti Kamerni orkestar Lefterija.

Orkestar izvodi muziku na gitarama, oboama, engleskom rogu, flauti, violi, violini, violončelu, klaviru i bubnjevima.

„Album LEFTERIJA je nastao iz potrebe da se kroz muziku otvori novi prostor i kanal slobode za svakog od nas. Otud i samo ime albuma (grčki: ελευθερία/lefteria – sloboda). Sa željom da, slušajući ovu muziku, svako dodirne svoj delić slobode, odlučio sam da čitav album bude sastavljen isključivo od instrumentalnih numera. Zato i kreativnost koji svaki slušalac doživljava putovanjem kroz ovaj album biva individualna. Pokazalo se da su oni koji su slušali Lefteriju imaju različite doživljaje ove muzike, jer ona ne nameće bilo kakve asocijacije niti slušaoca usmerava ka određenom raspoloženju ili razmišljanju“, izjavio je Zoran Branković.

Kako kaže, nije sklon da precizno odredi stil muzike koju nudi Lefterija.

„Ako se baš mora izvršiti neko opredeljivanje kada je u pitanju stil, može se reći da je u pitanju Klasika Light, sa dosta primesa etno muzike, popa, pa i roka“, ističe Branković.

Ulaznice za concert prodaju se  na blagajni Kolarca, kao i na prodajnim mestima Tickets.rs ili putem njihove platforme za online prodaju ulaznica. (kraj) dep/dj

Share: