Počelo snimanje "Mačijeg krika"

13:21 01. 10. 2023. FoNet | Desk

BEOGRAD - Snimanje filma "Mačiji krik" Gorana Paskaljevića, koje je trebalo da počne 2020.godine, ali je zaustavljeno zbog toga što je reditelj preminuo, počelo je protekle nedelje i trebalo bi da bude završeno za četiri sedmice.

Sinovi Gorana Paskaljevića, i naslednici Nova Filma, Vladimir i Petar Paskaljević odlučili su da nastave produkciju filma za koji su scenario napisali Goran Paskaljević i Đorđe Sibinović, a režiraće ga srpsko- kanadska rediteljka Sanja Živković.

Planirano je da postprodukcija filma bude završena do kraja februara 2024.godine, premijera se očekuje u toku naredne godine, ali producenti nagoveštavaju da bi film premijerno možda bude prikazan na Festu 2025. godine.

Rediteljka je učestvovala na Toronto internacionalnom filmskom festivalu i mnogim filmskim smotrama sa svojim prvencem "Easy Land".

Producenti se nadaju da će njen novi film biti prihvaćen i na drugim festivalima.

Po završetku filma, očekuju se projekcije u domaćim bioskopima.

Roditeljska odgovornost, opstanak i univerzalna bezuslovna ljubav teme su filma "Mačiji krik" koji je dirljiva priča o radniku i njegovoj supruzi koji se bore za starateljstvo nad svojom unukom.

U filmu igraju Jasmin Geljo, Andrijana Đorđević, Sanja Mikitišin, Marija Škaričić, Sergej Trifunović, Srđan Miletić, Denis Murić i Sanja Krajnov.

Film su podržali Filmski Centar Srbije, Telefilm Canada i Hrvatski Audio-Vizuelni Centar. Koproducent i izvršni producent filma je CinnamonFilms iz Beograda. (kraj) zvs/dep/dj

Share: