Izložba "Javne tajne"

14:35 17. 10. 2023. FoNet | Desk

BEOGRAD - Retrospektivna izložba "Javne tajne" Zorana Naskovskog biće otvorena 19. oktobra u Muzeju savremene umetnosti u Beogradu (MSUB) kao prikaz višedecenijskog umetničkog opusa tog umetnika, jednog od najznačajnijih predstavnika nezavisne umetničke scene devedesetih godina XX veka, koji je aktivan više od tri decenije u polju savremene umetnosti.

Nakon niza uticajnih radova kao što su Smrt u Dalasu, L’Origine du monde, War Frames i drugih, koji su privukli internacionalnu pažnju, izložba "Javne tajne", čije su kustoskinje Gordana Nikolić i Una Popović, predstavlja prvi retrospektivni prikaz umetničkih radova i angažmana Naskovskog u kontekstu aktuelnih društvenih tema, institucionalne kritike i aktivizma, specifičnih umetničkih istraživanja i metodologija, kao i inovacija u oblastima videa, instalacije, performansa i medijskih umetničkih praksi.

Izložba u MSUB-u biće otvorena do 26. februara 2024. godine, a od 26. januara do 17. marta 2024. biće postavljena i u Muzeju savremene umetnosti Vojvodine u Novom Sadu. (kraj) dep/mk

Share: