Ovuda će proći put od četvrtka

13:07 04. 11. 2023. FoNet | Vera Barišić

BEOGRAD - Najnagrađivaniji srpski film ove godine "Ovuda će proći put" autorke Nine Ognjanović počeće da se prikazuje u bioskopima u Srbiji od četvrtka, 9. novembra, najavljeno je danas.

Specijalna projekcija filma, uz poklon ekipe, biće održana u sredu, 8. novembra u Pirotu, nakon koje će film biti prikazivan u bioskopima u Beogradu, kao i u bioskopima širom Srbije.

Film je za 10 meseci bio na 30 festivala i osvojio 15 nagrada.

Radnja filma smeštena je u odsečeno, zaboravljeno selo blizu kog će uskoro biti izgrađen auto-put. U selo, osim auto-puta, stiže i stranac. Meštani, puni nepoverenja i straha prema promeni koju put donosi, sumnjaju da i stranac ima neke veze sa tim i da skriva svoje prave namere.

Nekoliko nesporazuma i laži je dovoljno da netrpeljivost meštana prema strancu preraste u otvoreni sukob, a Jana, devojka iz sela koja se zaljubila u stranca, shvata da je ona jedina koja može da ga spasi od opasnosti koja se nad njim nadvila.

Uloge u filmu tumače Jana Bjelica, Zlatan Vidović, Vladimir Maksimović, Ninoslav Ćulum, Svetozar Cvetković, Branislava Stefanović, Igor Filipović, Pavle Čemerikić, Marta Bogosavljević, Eva Ras i Demijan Kostić.

Film su podržali Ministarstvo kulture i Filmski centar Srbije. Producent filma je Pointless Films, dok su koproducenti Fakultet dramskih umetnosti i Radio-televizija Srbije. Distributer filma za Srbiju je Art Vista. (kraj) vbr/mk

Share: