29. FAF

21:09 15. 11. 2023. FoNet | desk

BEOGRAD - Festival autorskog filma (FAF) prikazaće od 24. novembra do 1. decembra više od 80 filmova, od kojih 12 u takmičarskom programu koji pokriva različite poetike i autorske namere - od izrazito intimnih preko istraživačkih do političko provokativih impulsa, najavio je predsednik Saveta FAF-a i selektor Srdan Golubović, nagrađivani domaći reditelj.

Filmovi u glavnom programu predstavljaju sumiranje poetika velikih autora (Louč, Venders, Belokio, Džejlan)  dok će film “Jadna stvorenja” Lantimosa otvoriti 29. FAF, kao i domaći “Lost country” Vladimira Perišića, javlja SEEcult.org 

Selekcije Hrabri Balkan i Sirovo, između ostalog obuhvataju i premijeru filmova “Srce” Gvozdena Ilića i “Neka cvjeta rosno cvijeće” Ivana Bakrača, ali i "Motel" Filipa Mojzeša, film Ivana Ramljaka ‘El Shatt - nacrt za utopiju’”,  “Projekt” Daneta Komljena i “Šutnju razuma” Kumjane Novakove o silovanjima u Foči. 

Na zatvaranju 29. FAF-a biće prikazan film “Seljani” koprodukcija Poljske, Srbije i Litvanije, u čijem je stvaranju učestvovao veliki broj slikara i digitalnih autora iz Srbije. Postupak je isti kao za film “Loving Vincent” i isti su autori - DK Velčman i Hju Velčman.

Glavna lokacija 29. FAF-a biće MTS dvorana, dok će projekcije filmova biti održane i u Dvorani Kulturnog centra Beograda, Domu omladine Beograda, Jugoslovenskoj kinoteci i u bioskopu Cine Grand BIG Rakovica. Novina je da će deo programa biti prikazan i u Nišu u bioskopu Cine Grand Delta Planet. (kraj) dep/mk

 

Share: