Rasprodato veče posvećeno bendu Metallika

11:31 20. 11. 2023. FoNet | Desk

BEOGRAD - „Zrenjaninska filharmonija“ i „Black Metallica tribute band“ rasprodali su koncert zakazan za četvrtak 23. novembra u Srpskom Narodnom Pozorištu u Novom Sadu, i najavili da će se muzički spektakl „Black symphony“ održati i 17.marta u MTS dvorani.

Ljubitelji hevi metala, ali i zvuka filharmonije, imaće jedinstvenu priliku da čuju najveće hitove spektakla koji se desio u San Francisku 1999. godine pod nazivom „S&M“.

„The call of Ktulu“, „No leaf clover“, „Nothing else matters“, „Master of puppets“ i „Enter sandman“, samo su neke od pesama koje će biti izvedene, a na repertoaru će se naći i nekoliko noviteta koje dosad niko nije odsvirao u ovakvom sastavu poput „Sanitarium“, „Unforgiven“ i „Creeping death“.

Ovaj izvanredni projekat, pored članova jednog od najboljih tribute bendova, na sceni okuplja i više od 30 filharmoničara. Podsetimo, „Black Metallica tribute band“ i „Zrenjaninska filharmonija“ održali su tokom 2021. godine dva koncerta u okviru manifestacija „Dani piva“ u Zrenjaninu i „Noć Muzike“ na Tašmajdanskom stadionu u Beogradu, a u aprilu 2023. godine u Novom Sadu, i to upravo u SNP-u. Takođe, „Black symphony“ izveden je i na Novosadskom Sajmu.

„Black Metallica tribute band“ je pre ovog projekta imao takođe brojne koncerte, među kojima su i nastup na EXIT-u, zatim na festivalu u Portugaliji „Landas do rock“, ali i na raznim festivalima po Sloveniji i Hrvatskoj, Rumuniji, Bugarskoj…

„Black Metallica tribute band“ i „Zrenjaninska filharmonija“ će osim u Novom Sadu i Beogradu nastupati i u Trstu 28. novembra, zatim u Ljubljani 29. novembra, i u Zagrebu 11. decembra. Italija, Slovenija, Hrvatska, Crna Gora i Makedonija neke su od prvih zemalja u kojima će se odigrati „Black symphony“ (kraj) dep/dj

Share: