Predstava Bojana Đorđeva u Belgiji

15:27 29. 11. 2023. FoNet | Desk

BEOGRAD - Predstava beogradskog reditelja Bojana Đorđeva “Chromopolitika / Politics of Colours” (Politika boja), koja se bavi nasleđem socijalizma kao artikulacije politike izobilja kroz umetničke forme mozaika u javnom prostoru, ali i drugim primerima javne figurativne i apstraktne vizuelne umetnosti XX veka, biće premijerno izvedena 30. novembra i 1. decembra u Antverpenu, kao narudžbina festivala Europalia, javlja SEEcult.org

Predstava “Chromopolitika / Politics of Colours” nastala je na osnovu istraživanja koje su pozorišni reditelj Bojan Đorđev, vizuelni umetnik Siniša Ilić i glumica Vladislava Đorđević sproveli na rezidencijama u Gruziji.

U predstavi učestvuju i saradnici iz Gruzije: lutkarka Nino Namitcheishvili, performer Luka Gergedava, kulturne radnice Aleksandra Aroshvili i Ana Chorgolashvili i muzičar Besik Kapichelaishvili (aka DJ Seqta).

Predstava se razvija kao kompleksni dijalog publike, interaktivne scene i izvođača, koji taj privremeni kolektiv vode najpre kroz vizuelno, a zatim narativno i najzad kroz sasvim apstraktno muzičko pripovedanje o bojama i njihovoj mogućoj politici.

posle premijernog izvođenja u Monti teatru u Antverpenu, biti igrana i 2. decembra u Kapu u Brižu i 3. decembra u Bozaru u Briselu. (kraj) dep/mk

Share: