"Kazalište" u Beogradu

15:51 07. 12. 2023. FoNet | Desk

BEOGRAD - Posle sedam godina bend Prljavo kazalište održao je koncert u Beogradu.

Od njihovog poslednjeg koncerta na beogradskom stadionu Tašmajdan prošlo je sedam dugih godina i došlo je krajnje vreme za nastup kultnog hrvatskog benda Prljavo Kazalište.

Njihovi brojni hitovi mogu se stalno čuti u beogradskim klubovima, ali u klubu Dorćoleta bilo malo prostora za sve koji su želeli da prisustvuju ovom nastupu.

Odličnu zabavu nisu propustili ni glumci Goran Bogdan, glumica Jovana Stojiljković, pevačica Marija Mirković.

Veče puno emocija su započeli pesmom „Pisma ljubavna“, a preostalih 25 pesama koje su izveli su bile hit do hita. Atmosfera se brzo zagrejala i tako je ostalo do kraja nastupa. Tokom skoro svih pesama publika je horski pevala umesto benda, a Mladenu je preostalo da se povremeno uključi.

Popularnim prestoničkim klubom su se orile „Kiše jesenje“, „Sve je lako kad si mlad“, „Crno bijeli svet“, „Mi plešemo“, „Tu noć kad si se udavala“, „Ma kog me Boga za tebe pitaju“, „Moj bijeli labude“, „Iz nekih starih razloga“, a Goran Bogdan je posebno reagovao na novu pesmu „Stare navike“ u čijem spotu je glumio. Posebno emotivan trenutak se desio kada je Jasenko počeo da peva „Heroj ulice“, a publika ga je nadjačala. Nastavilo se žešćim ritmom uz „Zaustavite zemlju“, „Ne zovi mama doktora“ i drugim pesmama, a „Marina“ je izazvala kulminaciju raspoloženja.

Dobitna kombinacija za uspeh benda su svakako autor svih legendarnih hitova i frontmen Jasenko Houra i pevač Mladen Bodalec, koji svojim nesvakidašnjim glasom svim pesama dodaje posebnu emotivnu notu.

Prljavo Kazalište se približava obeležavanju pola veka rada i jedan je od malobrojnih ex-yu bendova koji decenijama ima uspešnu karijeru i puni sve prostore gde se pojave.

Posle devet godina u martu su objavili novi singl „Stare navike“, a u toku je priprema i novog albuma. (kraj) dep/dj

Share: